tete_molino1_3mx90cm_fejleccopy.jpg

A hendikep rendszerű futás lényege: Az első lefutott verseny után, - amikor is már szerzett egy egyéni futó idő eredményt - minden alkalomkor az előző versenyen elért időeredménye lesz a meghatározó a következő futásán az indulási idejének. Tehát a következő futásnál nem egyszerre rajtolnak mindannyian, mint a versenyeken általában, hanem aki a leggyorsabb volt, az indul legkésőbb. Aki a leglassabban teljesítette a távot, az indul elsőként, méghozzá éppen annyi idővel előbb, mint amennyivel a győztes után ért célba. Vagyis a korábbi teljesítményüknek megfelelően, időben eltolva rajtolnak a résztvevők.

Rajt és Cél a DIÓSKERT - tér, amely a 72 autóbusz végállomásától 5 perc gyaloglással elérhető. Aki Budapestről jön, az a Kosztolányi D. térről induló, 8:00 járattal kényelmesen kiér. Öltözési lehetőség a Munkácsy M. u. 83. sz alatt, a Művelődési Házban van.

 

A verseny útvonala végig erdőben vezet, jelőlt útvonalon. A táv 5 km, a szintkülönbség összesen 159 m, de aki ismeri a bálinti dombokat, az tudja, hogy jut egy kis hullámvasutazás erre a távra. 


Az aktuális rajt ideje, az előző futáson elért eredmények megtekinthetők a www.hendikepweb.hu

  honlapon.

 

Aki később kapcsolódik be a versenysorozatba, az a korábbi versenyeken mért átlagos futóidőnek: hölgyeknek 9:20 perc, uraknak 9:15 perc rajtidővel indul.

 

A regisztrálási díj egész évre - 2009.-ben 1.200.-Ft - , amelyet az első alkalommal kell fizetni.